SSAE16  SAS70  ISAE3402
Het klikte meteen goed. Hut&Co EDP Audit is een echte no nonsens auditor. Ze verliezen zich niet in punten die niet van belang zijn en houden de grote lijnen goed in de gaten. Lees verder..

Arie Koops, informatiemanager bij de Callas Group

SAS70 pre-audit


U wilt uw organisatie klaarstomen voor een derdenverklaring bijvoorbeeld een SAS70 verklaring, maar u heeft behoefte aan een assessment van de mate waarin de actuele beheersingsomgeving toereikend is. Een pre-audit is dan het juiste middel om te weten waar u staat met uw organisatie.

Hut & Co. EDP Audit kan zo’n pre-audit simpel en effectief uitvoeren. Op korte termijn weet u waar u staat en kunt u verder bouwen aan uw organisatie met als doel de derdenverklaring.

De pre-audit wordt in een beperkt aantal stappen uitgevoerd:

1. Tijdens een intake gesprek wordt de dienstverlening doorgenomen en de scope van de pre-audit vastgesteld.

2. Op basis van deze scope wordt een pre-audit uitgevoerd: zijn alle beheersingsmaatregelen toereikend voor de beheersingsdoelstellingen (in dit kader vaak "control objectives"genoemd); zijn er tekortkomingen.

3. De auditresultaten worden in een handzaam rapport vastgelegd en zijn weer het startpunt voor de verdere verbetering van de organisatie. Bovendien weet u in hoeverre uw organisatie klaar is voor het bereiken van een SAS70 type I of type II verklaring.

 
Share |